Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Rawiak napisał:
AndersB napisał:
Piotr Przebiegły napisał:
Jestem tu nowy.
O co chodzi z tym pendler i z tymi pieniędzmi.
Tyle szumu nie bardzo wiem o co.
przebiegły to ty za bardzo nie jesteś piotrze

No jestem Przebiegły jak cholera i to jeszcze Piotr.
Powiedzcie wreszcie o co chodzi z tą kasą pendler.
jest wyszukiwarka tu na forum, wpisz a na pewno znajdziesz wiele stron cennych informacji miłej lektury
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
Rawiak napisał:

przebiegły to ty za bardzo nie jesteś piotrze [/quote]
No jestem Przebiegły jak cholera i to jeszcze Piotr.
Powiedzcie wreszcie o co chodzi z tą kasą pendler.[/quote]

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę ...jednemu się należy drugiemu nie a trzeciemu głupiemu jaście chce się wywołać konflikt pomiędzy nimi ...ot co
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
sebaseba napisał:
jasta102 napisał:
SENTI napisał:

No chyba ze wczesniej ta holota cytuje ....dorwie cie kiedys i ci glowe podrasuje !!!!

ta hołota to niech trochę uważa
bo już zapamiętałem jej gęby
wyprostowałem te komputerowe obróbki i jako , że się z konieczności wybieram na częstsze spacery po Sandnes
jak spotkam to porysuje i to ciężką dłonią
a przy mojej ohydzie dla ludności z UK to się zdziwisz
zaboli
...tak dla przypomnienia....-Norweskie miasto Stavanger . Na środku ulicy leży martwy JASTA. Rozwalona bejsbolem głowa, osiem ran postrzałowych na tułowiu, połamane ręce i nogi. Stary norweski policjant patrzy na zwłoki, kiwa głową i mówi:
- Dwadzieścia lat jestem w Politi,ale tak brutalnego samobójstwa jeszcze nie widziałem!

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Andre ved mark napisał:

jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę ...jednemu się należy drugiemu nie a trzeciemu głupiemu jaście chce się wywołać konflikt pomiędzy nimi ...ot co

sugerujesz polaczku, że miałem inny cel niż ten zapodany w tytule
na jakiej podstawie
uważasz, że już w ogóle nie ma uczciwych
ten zapis o status pendler, to w obecnych czasach jakiś absurd, herezja szczyt głupoty
podejrzewam, iż powstał w czasach kiedy brakowało w wielu rejonach rak do pracy
i próbowano zachęcać ludzi oferując tego typu bonus - rozłąkowe
ale to se ne wrati
za kij ch płacić komuś, kto się przypałęta nieproszony z ch wie gdzie jeszcze niesprawiedliwy i ogłupiający dodatek, jak na miejscu od groma ludzi bez pracy
dotarło coś mongole?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
Rawiak napisał:
Jestem tu nowy.

To jest tak.Ok. 45000kr plus feriepenger tez w podobnej sumie wyplacane w czerwcu,to boli co niektorych na zasilkach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Rawiak napisał:No jestem Przebiegły jak cholera i to jeszcze Piotr.
Powiedzcie wreszcie o co chodzi z tą kasą pendler.

Może tylko z Nazwiska , jesteś Przebiegły ... chociaż i w To wątpię .
---
Ponieważ w Norweskim Necie , nie ma Takiego Sklasyfikowanego Nazwiska , jako samodzielnego posiadacza nr. telefonicznego .
---
Co do pendler , cóż tak jak wyżej napisano ... SZUKAJ samodzielnie , temat tak Nudny że aż @JASTA chce by rząd norge wycofał się z tej instytucji ...!
---
---
Przy okazji co można robić a Alta o tej porze roku !?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Imperator1988 napisał:
ktory nikogo personalnie nie tyka

Po pierwsze to obrazajac Slowian i Polske to kazdego Slowianskiego patriote obraza osobiscie. Nie obraza tylko tych ktorzy sie juz czuja "obywatelem swiata" lub "szkopskim parobkiem" aka giermancem 2giej kategorii.

Po drugie wystarczy zobaczyc ze nawet tematy personalne jasta zakladal na moj temat, ale hipokryzja to cecha wrodzona "obywateli swiata". Lindemans moze ty tez "obywatelka swiata"? A jak sie wesolo komentowalo fotke ktora umiescil "uprzejmy inaczej" tez sie niepamieta?

Po trzecie temat zaczal sie na dobry polityczny temat socjalistycznej ulgi i checi do jej usuniecia (a zamiast skasowac jakies akcyzy).... lecz jak widac udalo sie jascie rozruszac coniektorych tak iz w zdenerwowaniu malo politycznie sie wypowiadaja..... Gdyby jakis "obywatel swiata" tak ruskim pisal jak jasta to by juz dawno wiedzieli kim jest... a tutaj niestety tylko wyzywaja jak sie zdenerwuja.

No coz byc moze jakis Rosjanin sie kiedys bedzie nudzil i ze Slowianskiej solidarnosci z Polska opowie na forum kim jest jasta.... ciekawe czy cos sie serio wtedy w "Stavangerze" wydarzy

a to już cię knocie nie interesuje, że wspieram i optuję za usunięciem najbardziej komuszego zapisu z prawodawstwa norweskiego
takiś parchu liberał?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
przyjdzie taka niemoto i wyzywa wszystkich a potem wszystkiego siew wyprze

Polak Polakowi wilkiem za granica

jak robilem w Niemczech
to pochwalilem sie ze szef znalzl Polke zone niemca
to Polacy co dluzej tam robili stwierdzili ze nawet nie chca jej znac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
tropik napisał:To jest tak.Ok. 45000kr plus feriepenger tez w podobnej sumie wyplacane w czerwcu,
...to boli co niektorych na zasilkach.

Będąc na zasiłku , też można sobie odliczyć od podstawy >PENDLER< jeżeli jest taka podstawa ...
Przecież mało kto jest cały rok na totalnym zasiłku ...
A w momencie jak pracuje to już ta Instytucja DZIAŁA ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@jasta102: Udalo ci sie w skuteczny sposob sprawic aby wielu trzymalo sie przy socjalistycznym pomysle nawet nie rozmyslajac nad tym od strony spoleczno politycznej.... Bo wystarczy ze zareklamujesz twoim nickiem jakis dobry pomysl a odrazu bedzie od groma ludzi na nie i potem jak im tu wytlumaczyc ze nawet ty cos czasem madrego napiszesz w duchu kapitalizmu....

Tylko pamietajcie socjalisci mieli juz takie pomysly aby socjalista udawal kapitalste by sprowadzic ludzi na droge socjalizmu. Kiedys nawet Stalin tak swojego przeciwnika Kriova skasowal za pomoca tego oto "kozla ofiarnego": pl.wikipedia.org/wiki/Leonid_Niko%C5%82ajew

Lecz tak czy inaczej kazdy myslacy czlowiek ktory mysli o kapitalistycznym spoleczenstwie jako calosci a nie o wlasnej sytuacji czy tez sytuacji sasiada to rozumie iz ta ulga podatkowa jest czyms absolutnie pozbawionym sensu. Jaki moze byc sens aby ktos otrzymywal pieniadze (w wiekszosci sa to Szwedzi) dlatego ze pracuje nie we wlasnym kraju? Przeciez skoro pracuje w Norwegii to niech placi podatek od pracy tutaj wykonanej taki sam jak kazdy inny czlowiek. To czy ktos ma dom w Polsce, jak duzy ma dom w Norwegii i czy ma rodzine to jego WLASNA PRYWATNA SPRAWA I ODPOWIEDZIALNOSC OSOBISTA.

To tak jakby jeden jadl PACZKI a drugi FAWORKI i ten co zre paczki otrzymal ulge podatkowa bo wiekszosc ludzi lubi paczki, a ten co zre faworki nic niedostal. Jakby to "jasiu_smietana" na onecie powiedzial: "bes sesu".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok